Eerste concert Gurrelieder in de Doelen

Eerste concert Gurrelieder in de Doelen

Maandag 7 maart: een deelrepetitie van het immense koor. De weg van voorbereidingen is lang en pittig...
















Een groep van 20 personen repeteerde samen onder leiding van Manoj, zelf is hij ook student aan het Koninklijk Conservatorium. Hij zit in zijn vierde en laatste jaar en kent het stuk inmiddels echt door en door. Voordat het grote koor van 220 zangers en zangeressen bij elkaar komt moeten de Gurrelieder er al goed inzitten bij de diverse groepjes. Hij helpt daarbij door een deelrepetitie voor zijn rekening te nemen. 


Dit ingewikkelde stuk vergt tijd en energie. De volgende stap zijn de repetities onder leiding van de grote dirigenten Wiecher Mandemaker en Reinbert de Leeuw. Manoj zal zelf na een tijdje ook inhaken bij deze repetities en hij zal bij de concerten van zich laten horen. "Hier moet ik bij zijn, dit wil ik echt niet missen", glundert Manoj.
De zangers moeten stuk voor stuk weten en blijven beseffen wat hun aandeel is om het gigantische geheel te kunnen creëren. Het is nog een hele kunst je rol te bewaken te midden van dat grote geweld!

















Tijdens deze sessie worden de zangers weer flink aangemoedigd om hun vaardigheden op te trekken. Na een week voorjaarsvakantie is het stuk weer wat weggezakt bij de studenten. Na vele weken repeteren hebben ze nu nog enkele weken te gaan voor de concerten. De spanning wordt opgebouwd en de repetities steeds groter en zwaarder. Manoj geeft de studenten nog mee: "Make sure you divide your energy"!